Comparteix:

Competició

Què és MotoStudent?

UPC Vilanova Racing Team

MotoSutdent és una competició interuniversitària promoguda per Moto Engineering Foundation (MEF) i sota el paraigua de la Federació Interacional de Motociclisme (FIM) l'objectiu del qual és dissenyar, fabricar i desenvolupar un prototip de moto de competició similar a una Moto3.

Cada prototip és únic des del punt de vista del disseny i fabricació i és per això que cada projecte s'avalua des del punt de vista industrial, innovador i competitiu.

És per això que dins de la competició existeixen dues parcel·les a tenir en compte, en la primera, denominada fase MS1 es valoren el disseny, càlculs, les innovacions tecnològiques i el projecte d'industrialització.

Mentre que en la fase MS2 es té en compte el comportament dinàmic de la motocicleta culminant amb una carrera de 8 voltes al circuit.

Els resultats en totes dues fases se sumen per a obtenir el millor equip, el Best MotoStudent Petrol.

La competició representa un desafiament per als equips, que sota uns condicionants econòmics i tècnics han de posar a prova durant 2 anys les seves habilitats i coneixements d'enginyeria enfront d'equips de tot el món.

La sisena edició de MotoStudent tindrà lloc a l'octubre 2020 en el circuit mundialista de Motorland Aragó

Més informació a MotoStudent

Copa Espanya MEC

Calendari de competicions

A l'equip aquest any se li presenta un repte molt més complicat. La RFEM ha organitzat la MEC, Moto Engineering Cup, una copa interuniversitària amb 4 proves en els millors circuits d'Espanya, en la qual es participarà amb la moto.

Aquesta oportunitat brinda a l'equip un salt de qualitat immens, ja que es passa de córrer 1 prova cada dos anys, a córrer un campionat sencer amb 4 proves anuals, a dues carreres per cap de setmana.

A més té la peculiaritat d'englobar en la mateixa pista motos elèctriques i de combustió, la qual cosa ho converteix en el primer campionat híbrid de la història del motociclisme i segon campionat de motos elèctriques a nivell mundial després de MotoE.

Si desitja més informació sobre l'equip i la copa d'Espanya interuniversitària, no dubti a demanar al nostre departament d'esponsors el dossier d'esponsorizació.

Edicions anteriors

Des de la creació de l'equip en 2012, UPC Vilanova Racing Team ha participat en les 3 edicions anteriors celebrades fins a la data de la competició, creixent edició rere edició, millorant els seus resultats i augmentant per tant les seves ambicions.

Edició 2018

El nostre any, on més obstinació hem posat fins ara va donar els seus fruits el passat 7 d'octubre. Peça a peça, cuidant fins a l'últim detall aconseguim una gran moto. Començant per un xassís de doble biga d'alumini, contrari completament al multitubular d'acer, amb unes cotes i geometrias òptimes reduint el seu pes al mínim.

Un motor amb moltes hores de treball, aconseguint 31cv a la roda, 10 més que d'origen.

Un pes total de només 95kg, el mínim permès.

Aconseguim baixar el nostre millor temps 22 segons per volta, i quedant-nos només a 4 segons dels grans equips italians.  Aquests 4 segons ja no estaven a la nostra mà, unes suspensions molt bàsiques ens van penalitzar, però a nivell de pressupost no hi havia més.

Vuitena posició de carrera de 47 equips, però moralment com si haguéssim guanyat. Ja només tenim davant a les grans univerisitats d'Espanya i Itàlia.

Estem molt a prop i sabem com és el camí. Millors suspensions, més treball per dependre menys de pressupost, i una mica més de desenvolupament de la moto abans de la carrera. Sabem que si ajuntem aquests ingredients al treball ja realitzat, estarem per guanyar la pròxima edició de MotoStudent

Edició 2018

Edició 2016

En aquesta edició es va produir un gran avanç qualitatiu en el prototip. Sense problemes de motor, vam poder córrer per primera vegada quedant en 18ªposició de 40 equips inscrits, però encara estàvem lluny.

Un pes 30kg superior al mínim i un motor de sèrie ens feia estar a més de 20s per volta de cap, però ja estàvem en el camí.

Edició 2016

Edició 2014

Aquesta edició va suposar el primer projecte per a l'equip, va ser la primera edició que es va participar a moto Student Petrol.

Tot i que es va aconseguir acabar la moto i vam estar en motorland, a causa de certs problemes de motor que van condicionar el nostre treball, no va ser possible córrer.

Així i tot, en el seu moment valorem l'experiència d'una manera molt positiva i ens va ajudar a veure on estàvem ficats. La motivació en acabar el cap de setmana de competició era molt alta.